MxME Demana que es destinin es ajuts de ses competicions no celebrades as teixit associatiu esportiu

Caiac Balear
Compartir

Mes per Menorca Registra una PNL as Parlament on aposten per sa promoció de s’activitat física i esportiva com a eina per sortir de sa crisi

Més per Menorca ha registrat aquest dimecres una Proposició No de Llei as Parlament (PNL) mitjançant sa qual demana as Govern que destini as teixit associatiu esportiu els ajuts de les competicions que no s’han celebrat a causa de sa COVID19.

En concret, insta as Govern a dirigir es doblers que estaven prevists per as Programa Interilles de Desplaçaments a competicions “a donar suport al teixit associatiu esportiu de les Illes Balears”.

També volen que els doblers prevists per as programa de ses Finals Balears de l’Esport en Edat Escolar vagin a parar “als clubs esportius que tenen categories en edat escolar”.

I finalment, que sla Fundació per l’Esport Balear destini tot es que no gastarà en es patrocini d’esdeveniments esportius cancel·lats a donar suport a clubs i empreses amb s’objectiu “de finançar despeses que han tengut igualment, tot i haver-se suspès els esdeveniments”.

Sa crisi sanitària provocada per sa COVID-19 “tendrà conseqüències per a la Salut” i “un dels sectors de la societat que es veurà més afectat serà la infància i joventut”. Per tant “seran fonamentals els papers de l’administració pública, del teixit associatiu i també del sector privat” que comparteixen “una eina clau, i el foment dels hàbits saludables entre els infants i els joves, especialment la promoció de l’activitat física i esportiva”

Sa diputada Patrícia Font ha explicat que, “ des de Més per Menorca, volem mostrar el nostre suport a la reivindicació” que fa la Unió de Federacions d’un “Pla Marshall” per as sector. “Creim que el paper del teixit esportiu és fonamental en sa societat, i especialment en aquesta crisi”, ha recalcat.

Sa PNL també inclou un punt on es demana as Govern espanyol que redueixi as 4% l’IVA dels serveis esportius o que reguli es ‘pocket money’ per a ses persones voluntàries del món de s’esport que cobren menys de 450 euros i que ara es veuen obligats a donar-se d’alta a sa seguretat social i a pagar IRPF.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*