Es Nàutic clama perquè sa pesca recreativa sigui considerada esport individual i pugui tornar dissabte

PEPO-Es Nàutic
Compartir
Es pescadors recreatius de ses Illes Balears volen que se’ls tingui en compte en es calendari de desescalada des confinament per sa pandèmia de sa covid-19, considerant que està pràcticament exempt de risc de contagi es seu esport. I així ho pensen també des de sa secció de pesca recreativa des Club Nàutic Ciutadella, després de veure com el BOE anunciava dimecres que caça i pesca recreativa no serà fins a partir des 26 maig quan podran tornar a pescar per gust; i fins as 8 de juny no hi haurà activitat nàutica de recreo, sempre amb es dubte i interrogants de veure si en s’esport individual s’hauria de contemplar sa pesca recreativa.
Josep Camps, vocal de sa secció de pesca recreativa des Club Nàutic Ciutadella, admet que evidentment no entenen ni comparteixen aquesta decisió de no poder començar sa pesca recreativa a partir d’aquest dissabte dia 2 de maig, com sa resta d’esports individuals. «Evidentement que no. No es pot entendre que dia 2 es pugui sortir a fer esport i en canvi, anar un tot sol pescar amb embarcació pròpia a pescar, no. I més quan està demostrat per molts estudis professionals que sa pesca, en totes ses seves modalitats, només fa que aportar beneficis a nivell psicològic i d’estrés as que el practiquen», diu Camps, en nom des CN Ciutadella.
«Què hi ha més aïllat que que un tot sol damunt una barca?», es demana Camps. «Som molts els clubs nàutics de les Balears i associacions que reclamam que ens considerin esport individual i poder començar ja a pescar, amb la Fase 1. Un esport que anam individuals o màxim en parella, aïllats a la mar i a l’aire lliure», explica Camps. Per tant, «amb molt poc risc de contagi, tant pel practicant com per el seu entorn». A més també de la «repercussió econòmica que suposa a nivell de feina per totes les empreses vinculades en el sector nàutic».
Una aturada de sa pesca recreativa a causa de sa pandèmia des coronavirus que ha obligat a Es Nàutic a haver de suspendre un des campionats que més il·lusió es feia dins aquesta temporada; es Social de Serrans 2020, que enguany complia es seus 50 anys i que ara haurà d’esperar as 2021. Ara en teoria es pròxim seria es de pesca d’altura, programat per es juliol, sempre que es pugui fer i coneixent ses condicions de seguretat que posi es Govern.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*