Homenatge a Óscar Freire a sa dinovena edició de sa Volta Cicloturista Internacional a Menorca

Presentació Volta Cicloturista
Compartir

Cabecera Volta Cicloturista 2019Homenatge a Óscar Freire a sa dinovena edició de sa Volta Cicloturista Internacional a Menorca

Rodaran as costat de s’exciclista figures com Lluís Mas i Mavi Garcia del Movistar Team o Xavi Cañellas, del Caja Rural, entre d’altres

Presentació Volta Cicloturista

Del 18 al 20 d’octubre tindrà lloc una nova edició de sa Volta Cicloturista Internacional a Menorca, una de ses cites destacades des calendari esportiu dedicat a ses dues rodes per carretera, que enguany té com a protagonista a s’ex-ciclista professional Óscar Freire, es corredor espanyol amb rècord de victòries as Mundial de Ciclisme de fons en carretera i considerat un dels millors sprinters de sa història des ciclisme des nostre país.

Una edició que encara sense tancar inscripcions, ja té 350 corredors, cinquanta des quals dones, que no s’han volgut perdre sa oportunitat de rodar as costat de Freire, un ciclista que acumula un palmarès de mèrit com es fet d’haver aconseguit tres vegades ser campió del mundial as anys 1999, 2001 i 2004, tricampió també de sa Milán-San Remo as anys 1999, 2001 i 2004 així com Maillot verd al Tour de França de 2008 o guanyador de la Giro de la Provincia de Lucca, entre molts d’altres guardons. As costat de Freire pedalaran també quatre figures de primer nivell des ciclisme actual com Lluis Mas del Movistar Team, guanyador per equips des Giro d’Italia 2019, Mavi García, membre també del Movistar Team de fèmines, s’únic equip femení espanyol professional que existeix adscrit a l’UCI Women’s Team, sa màxima categoria femenina des ciclisme en ruta a nivell mundial que repeteix per tercer any sa seva participació a sa Volta, Xavi Cañellas, Campió d’Europa Junior l’any 2014 i Campió d’Espanya l’any 2016 i 2017 de s’equip Caja Rural Seguros, Yurani Blanco, doble campiona d’Espanya Sub-23 l’any 2019 i la periodista esportiva especialitzada en ciclisme, Ainara Hernando, autora des llibres “Cuando fuimos los mejores” y “Por amor al ciclismo”.

Com sempre i ja en van dinou edicions, un cartell excepcional que s’Associació Cicloturista de Menorca, entitat organitzadora ha preparat per bufar ses espelmes a punt d’arribar as vint anys de promoció ininterrompuda d’aquest esport a sa nostra illa. Es Director de sa prova, Arturo Sintes explica que venir a participar a sa Volta Cicloturista ja s’ha convertit en una cita fixe per a molts participants que d’un any per s’altre, reserven sa seva plaça.

Concert i col·loqui

Sa dinovena edició tindrà un recorregut de 164 quilòmetres a través des municipis de Maó, Alaior, Ferreries, Es Migjorn i Es Mercadal, arribant a espais com S’Enclusa, es Camí d’en Kane o Monte Toro, a més de sa tradicional visita a s’exposició ciclista permanent que Arturo Sintes té a Es Mercadal. Sa Volta començarà divendres amb sa tradicional sortida de benvinguda, que enguany arribarà fins a Sa Fortalesa La Mola amb una visita inclosa per es corredors i sa recepció posterior as Recinte Firal de Maó, seu neuràlgica durant es tres dies de sa Volta, que afegeix un concert en directe des grup “The Rebels & Cycling Friends” que faran una actuació. Dissabte capvespre, tindrà lloc un acte obert amb un col·loqui sobre ciclisme i cicloturisme amb tots es convidats as mateix recinte on es farà s’homenatge formal a Freire i diumenge, hi haurà es dinar de comiat després de sa segona etapa. Sa sortida i arribada des dos dies de ruta oficial seran des de sa Plaça Constitució de Maó on es viu s’ambient habitual de ses grans ocasions de ciclisme.

Es protagonistes____________________________________________________________

OSCAR FREIRE (Torrelavega, 15/02/1976)

Tres Campionats del Mon, Tres Milán-San Remo, Maillot Verd Tour de França 2008 i guanyador de diverses etapes de ses carreres més importants del món

LLUIS MAS (Ses Salines, Mallorca 15/01/1988)

Diverses participacions a la Vuelta a España y una al Giro d’Italia. Guanyador del Tour de Turquia l’any 2015. Guanyador per equips del Giro d’Italia 2019. Equip Movistar Team

MAVI GARCÍA (Palma Mallorca, 2/01/1984)

Membre de s’Equip Movistar Team, Campiona d’Espanya de Fondo l’any 2016. Campiona d’Espanya Contrarellotge l’any 2018. Diversos títols de Duatló. Tercera participació a sa Volta Cicloturista Internacional a Menorca

XAVI CAÑELLAS (PuigPunyent, Mallorca, 16/03/1997)

Campió d’Europa junior l’any 2004, Campió d’Espanya de Persecució per Equips (2015, 2016, 2017 i 2018). Campió d’Espanya Madison (2016 i 2017) Equip Caja Rural

YURANI BLANCO (Palma de Mallorca, 03/02/1998)

Diversos títols nacionals a categories juniors, Doble Campiona d’Espanya Sub-23 l’any 2019, Contrarellotge i Fons en Carretera

ANARA HERNANDO (Vitòria, 5/05/1987)

Periodista esportiva. Deu anys a sa revista Ciclismo a Fondo. Autora des llibre “Por amor al ciclismo” i “Cuando fuimos los mejores”. Reportera a deu Vueltas a España, un Giro, un Tour.

Actes Oberts al Públic________________________________________________________

Divendres, 18 d’octubre a les 19.30 hores

Recepció de Benvinguda as participants i acompanyants. Presentació de ciclistes convidats.

Concert de Rock “The Rebels & Cycling Friends”. Recinte Firal de Maó.

Dissabte, 19 d’octubre a les 19.00 hores

Col·loqui sobre ciclisme i cicloturisme amb ciclistes convidats. Homenatge Oscar Freire. Recinte Firal de Maó

Diumenge, 20 d’octubre a les 13.30 hores

Dinar de comiat, entrega de records i trofeus. Recinte Firal de Maó

Es recorreguts_______________________________________________________________

Divendres, 18 d’octubre

15: 45 h. Excursió Cicloturista amb sortida des del Recinte Firal de Maó fins a La Fortalesa La Mola.

Dissabte, 19 d’octubre

09.00 h. Sortida de sa primera prova des de sa Plaça Constitució de Maó

Etapa Volta Cicloturista1

Diumenge, 20 d’octubre

08.45 h. Sortida de sa segona etapa des de sa Plaça Constitució de Maó

Etapa Volta Cicloturista2

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*