Campionat Escolar de Menorca Escacs
Compartir

Oscar Hernández (sub 10) i Joan Moll (sub 16), campions escolars de Menorca

Campionat Escolar de Menorca Escacs

Els torneigs escolars han estat espectaculars, ja se que podeu pensar que no serà tant, però fixeu-vos que en Joan Ponseti (vigent campió de Menorca absolut i juvenil) no ha pogut guanyar el torneig sub-16 i que na Maria Bagur, que va quedar campiona femenina de Menorca, davant na Lidia Comellas (que acabava de proclamar-se campiona insular absoluta) s’ha hagut de classificar per l’acció positiva a favor de les al·lotes que preveuen les bases, alguna cosa deu voler dir del nivell de la resta dels participants, valgui aquest apartat de felicitació conjunta pel progés general.
En categoria sub 10 Oscar Hernández, confirmà el seu lideratge i va guanyar destacat, ha après a controlar el seu caràcter i pensa prou abans de jugar (entendre que això és bo abans del 10 anys, és un magnífic senyal), ara li toca representar Menorca als campionats autonòmics de la categoria. Després es classificaren Aimar Punzano (2n) i empatats al 3r lloc: Eneko Casanovas (que tindrà trofeu pel millor desempat), Adrià Torrent (Centre de Cultura des Castell) i Joan Pons Taberner, tots seran jugadors prou forts, però els que venen darrere també ho seran, m’assembla que les escoles d’escacs de tota l’illa fan prou bona feina.
La representant femenina menorquina al proper campionat autonòmic sub-10 serà na Noa Permanyer (Centre Cultural d’Alaior) que amb na Joana Olives (també del Centro Cultural d’Alaior) i Neus Seguí  (Centre de Cultura des Castell) asseguren la nostra formidable tradició de campiones (Mónica Grau, Rosa Coll, Lidia Comellas,Liudmila Kolotilina …)
La categoria d’iniciació sub.16 hem de mantenir-la perquè els escolars que competeixen per la classificació són llobatons jugant escacs i la pugna amb els que comencen o tenen un ritme d’implicació i progrés diferent és desigual i injusta (en realitat no és una disputa); l’esport escolar ha tenir un component de joc, d’intranscendència, hi ha d’haver un espai on hi càpiga tothom, on es puguin moure les peces despreocupadament, sense saber novetats teòriques ni calcular les possibilitats de classificar-nos per l’autonòmic, en aquest espai hi hagué 6 jugadors (n’hi hauria d’haver més), crec que tots ho passaren bé i – a més- tindran trofeu: Xavier Ameller, Ruben Muñoz i Yago Pons (Centre Cultural d’Alaior).
En el sub-16 el jocs i els càlculs de la darrera ronda confirmaren la victoria de Joan Moll, que té 13 anys i ha guanyats els tres campionats sub-16 de Menorca en què ha competit (no oblidem que al darrer campionat d’Espanya sub-12 va quedar empatat en el primer lloc !!). Completen la selecció menorquina que disputarà els propers autonòmics escolars: Joan Ponseti, Doro Gomila, Josep Cardona (C.E. Ferreries), Guillem Bagur, Jana Moll, Pau Coll (C.E. Ferreries) i Joan Salord, que es classificaren als 8 primers llocs, a més de Maria Bagur (1a sub-14 ) i Núria Martí (1a sub-16).
Els que seguiu els nostres escacs sabeu que no he indicat el club de pertinença (per raons d’economia) als jugadors del Cercle Artístic de Ciutadella.
Les dades dels torneigs podeu consultar-les a:
http://chess-results.com/tnr428630.aspx?lan=2   (sub 16 iniciació a 2 voltes) 
També hi ha que agrair la col·laboració de José Martínez, campió d’Espanya sub 14 (1996) i sub 16 (1999), que coordinà una activitat lúdica a fillets, familiars, curiosos …, que hem de mantenir i potenciar en el futur i de David Pons, director tècnic de la Delegació (culpable en gran part del progrés dels escacs a l’illa), en l’anàlisi de les partides, sempre divertides i instructives, que també forma part de l’espectacle a què abans ens referíem. 
Foto: Escacs Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *