Quatrecents esportistes participaran a sa XVIII edició de sa Volta dedicada a sa dona as ciclisme

Compartir

XVIII Volta Cicloturista Internacional a Menorca

Quatrecents esportistes participaran a sa XVIII edició de sa Volta dedicada a sa dona as ciclisme

Sa cita d’aquest any comptarà amb ses millors representants des ciclisme femení com sa mallorquina Mavi Garcia, des Movistar Team o sa olímpica Dori Ruano

Sa prova es corre des 19 as 21 d’octubre

Cartell Volta Cicloturista

Les millors representants del ciclisme femení del nostre país es donaran cita del 19 al 21 d’octubre amb motiu de la XVIII Volta Cicloturista Internacional a Menorca, en una edició homenatge al destacat paper de la dona sobre les dues rodes. Els noms il·lustres que ompliran la catifa vermella de ciclistes convidades comptarà, entre d’altres amb la mallorquina Mavi García, de plena actualitat després de la seva incorporació al Movistar Team, l’únic equip femení espanyol professional que existeix adscrit a l’UCI Women ‘s Team, màxima categoria femenina del ciclisme en ruta a nivell mundial, la olímpica Dori Ruano, participant als Jocs Olímpics de Barcelona, Sidney i Atenes, les periodistes d’Eurosport
i Ciclismo a Fondo, Laura Meseguer i Ainara Hernando o noms també molt destacats com el de Marta Vilajosana, una de les poques ciclistes espanyoles en aconseguir una etapa al Giro d’Italia. L’exemple de superació el posarà l’escultora i esportista Mar Hernández Plana qui s’ha servit de la bicicleta com a recurs i transformació davant el càncer de mama, fins al punt de participar en tres edicions de la Titan Desert, un de les marxes mundials de bicicleta de muntanya més dures del món. Sens dubte un cartell de gran impacte que l’Associació Cicloturista de Menorca, entitat organitzadora ha preparat per bufar les espelmes pels seus divuit anys de promoció ininterrompuda d’aquest esport a la nostra illa. 

Volta innovadora i creixement d’inscrits

La divuitena edició tindrà un recorregut de 200 quilòmetres a través dels municipis de Maó, Alaior, Ferreries, Es Migjorn, Es Castell i Es Mercadal, arribant a espais com el Far de Favaritx, S’Enclusa, el Camí d’en Kane o el Monte Toro, a més de la tradicional visita a l’exposició ciclista permanent que Arturo Sintes, Director de la Carrera té a Es Mercadal. L’edició d’aquest any incorpora, a més, una innovació a nivell esportiu i és que es farà el nomenament dels millors
escaladors en parelles mixtes amb la mitja de temps que facin a les pujades s’Enclusa i el Monte Toro. “Aquest trofeu als millors escaladors per parelles mixtes no s’ha fet mai abans en ciclisme” explica Arturo Sintes. Pel que fa al nombre d’inscrits, la Volta Cicloturista Internacional a Menorca presentarà la seva millor cara. Des la seva arrencada l’any 2001, s’ha convertit en un dels millors aparadors nacionals i internacionals per a la promoció del ciclisme a Menorca. En aquest sentit, la primera edició ja va reunir 185 corredors i any rere any, ha crescut en nombre d’interessats i de participants. Aquest sòlida trajectòria sumada a la recuperació dels enllaços aeris amb les Illes Britàniques, ha contribuït que aquesta nova edició s’hagi aconseguit arribar als 400 corredors inscrits, 130 dels quals de les Illes Britàniques i la
resta de Balears, Catalunya, el País Basc, la Comunitat Valenciana i Madrid.

Les protagonistes____________________________________________________________

MAR HERNADEZ PLANA (Sabadell, 30/9/1970)
Escultora. Després d’haver superat dos càncers de mama, ha promocionat el seu projecte “Identitat esculpida”. Ha finalitzat tres Titan Desert de 2015, 2016 i 2017
SILVIA TIRADO (Castelló, 27/7/1986)
Campiona d’Espanya Junior l’any 2004. Ha participat en 4 Giros d’Italia. Periodista i directora de la revista “Tandem Magazine” dedicada al ciclisme femení
LAURA MESSEGUER (Madrid, 21/7/1983)
Periodista especialitzada en ciclisme. Reportera d’Eurosport a 11 Vueltas a España, Cinc Tours de França i tres Giros d’Itàlia
DORI RUANO (Salamanca, 11/01/1969)
Campiona Mundial de Ciclisme en pista l’any 1998. Va participar als Jocs Olímpics de Barcelona l’any 1992, a Sidney l’any 2000 i Atenes l’any 2004. Col·laboradora habitual a la Vuelta a España
MAVI GARCÍA (Palma Mallorca, 2/01/1984)
Membre de l’Equip Movistar Team, Campiona d’Espanya de Fondo l’any 2016. Campiona d’Espanya Contrarellotge l’any 2018. Diversos títols de Duatló
MARTA VILAJOSANA (Barcelona, 13/03/1975)
Participació als Jocs Olímpics de Pequín l’any 2008, participació en 9 edicions del Giro d’Itàlia Femení. Quatre tours de França femenins. Deu mundials de ciclisme. Monitora i directora dela Federació Catalana de Ciclisme
ANARA HERNANDO (Vitòria, 5/05/1987)
Periodista esportiva. Deu anys a la revista Ciclismo a Fondo. Autora del llibre “Por amor al ciclismo”. Reportera a deu Vueltas a España, un Giro, un Tour.

Els recorreguts_______________________________________________________________

Divendres, 19 d’octubre
15: 45 h. Excursió Cicloturista amb sortida des del Recinte Firal de Maó fins al Far de Favaritx

Recorregut Volta Cicloturista

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *