10/5 Milles Ciutat de Maó: A sa conquesta des port de Maó per tercera vegada 

Patrocinadores 10-5 Milles Ciutat de Maó
Compartir

Cabecera 10-5 Milles Ciutat de Maó10/5 Milles Ciutat de Maó: A sa conquesta des port de Maó per tercera vegada

Nova edició de sa carrera en milles que creua espais emblemàtics des Port de Maó com la Base Naval, s’illa Pinto, sa Fortalesa de La Mola o ses Casetes de Vorera de s’altre Banda

Sa prova manté es component solidari amb s’objectiu de recollir fons per s’Associació Espanyola contra el Càncer

Patrocinadores 10-5 Milles Ciutat de Maó

Es espais més emblemàtics des Port de Maó tornaran a convertir-se es proper 15 de setembre en s’escenari d’una de ses proves més espectaculars que tenen lloc a Menorca. Per tercer any consecutiu, Dynamic Menorca organitza sa 10/5 Milles Ciutat de Maó, una cursa a través del patrimoni històric i natural del Port de Maó, que combina el privilegi de poder accedir a espais poc habituals amb un traçat que transcorre as costat de la mar i que està calculat en milles com un homenatge a sa tradició britànica de s’Illa. Sa Fortalesa de Mola, ses Casetes de Vorera de s’altre Banda, la Base Naval o s’Illa Pinto seran alguns d’aquests indrets per on es participants podran passar de manera excepcional ja que es tracta de recintes monumentals on és poc habitual córrer. 

Sa novetat per aquesta tercera edició serà sa celebració d’una Festa Menorquina que tindrà lloc a sa carpa instal·lada as costat de s’Estació Marítima es mateix dissabte dia 15 de setembre i que estarà patrocinada per Gin Xoriguer amb sa degustació de productes típics menorquins com el formatge. De fet, s’altre al·licient de sa cursa tornarà a ser es premi obtingut gràcies també a sa complicitat des Consell Regulador de sa D.O. Mahón Menorca que a banda de sa Festa Menorquina, aportarà cinc o deu quilos de formatge per as guanyadors en funció des tram que hagin corregut. “Com
veieu, es tracta d’una cursa atractiva que té molts al·licients tant des de punt de vista esportiu com també turístic i per això veiem com edició rere edició, molts participants decideixen repetir i al mateix temps creix el nombre d’inscrits.
Aquest any voldríem situar-nos al llindar dels 300 corredors i per això hem dirigit esforços de promoció on-line a Balears, Catalunya i Valencia” explica Manuel Hernandez, Director de Cursa. 

Alteració des recorregut

Sa prolongació d’unes obres de clavegueram de sa urbanització de Cala Llonga, han obligat de manera excepcional aquest any a realitzar una modificació parcial des recorregut de sa 10/5 Milles Ciutat de Maó. A petició expressa de s’Ajuntament de Maó i al·ludint motius de seguretat, s’ha decidit escurçar es circuit urbà per es qual passaran es corredors, un canvi que només afecta as inscrits en es tram llarg que en comptes d’entrar a sa urbanització per es lloc previst, ho faran més endavant, accedint directament al Passeig dels Mariners de Cala Llonga. En aquest sentit, sa sortida per sa prova llarga
que surt des de La Mola, veurà escurçada una milla es total des recorregut passant a 9 milles (14,5 km). “L’atractiu de la cursa segueix sent el mateix perquè es passarà igualment per la Fortalesa de La Mola, les Casetes de Vorera, la Base Naval o l’Illa Pinto” explica el Director de Cursa. Aquesta mesura no afecta els corredors de les 5 Milles ( 8,046 km) que seguiran tenint la sortida des del Passeig dels Mariners de Cala Llonga. 

Tots es corredors acabaran es seu recorregut a s’Estació Marítima i com sempre, sa organització assumirà es transport en autobús des participants fins sa sortida per evitar es desplaçaments amb vehicle privat. 

Carrera solidària

Com va passar a s’anterior edició, sa 10/5 Milles Ciutat de Maó tindrà un component solidari des des moment de sa seva inscripció ja que sa organització, destinarà dos euros de cada corredor a sa Associació Espanyola contra el Càncer. D’altra banda, seran es voluntaris d’aquesta entitat es que s’encarregaran d’atendre es diversos avituallaments que s’han previst a s’arribada i sa sortida com també as llarg de tot es recorregut amb s’objectiu de donar visibilitat a sa bona feina que duen a terme. 

Es recurreguts 

Es participants de sa 10/5 Ciutat de Maó gaudiran des privilegi de poder córrer as costat de la mar. Es corredors que facin es recorregut llarg de 9 milles, sortiran des de La Mola, recorrent es recinte fortificat i posteriorment, enfilaran sa carretera Me-3 direcció Cala Llonga on s’entrarà a sa urbanització fins arribar a la mar, vorejant sa cala. 

Des Punta d’en Gallerut es tornarà enfilar cap a sa carretera Me-3 fins arribar a Cala Partió, Cala Sant Antoni, La Solana, Cala Rata i Cala Ratolí fins a enllaçar amb sa porta d’entrada a la Base Naval que tornarà a obrir excepcionalment un accés inèdit per donar pas as corredors. Sa ruta inclourà sa volta per s’Illa Pinto i sa zona des varador des port de Maó. S’arribada estarà a s’Estació Marítima. Es corredors disposaran de diversos punts d’avituallament i tindran es control de cursa d’Elitechip.

Mapa 10-5 millas Ciutat de Maó

Per es que fa as corredors que facin es recorregut de 5 milles, sortiran as Passeig des Mariners, vorejant sa cala fins a Punta d’en Gallerut i enfilaran fins arribar a la carretera Me-3 fins arribar a arribar a Cala Partió, Cala Sant Antoni, La Solana, Cala Rata i Cala Ratolí fins a enllaçar amb sa porta d’entrada a la Base Naval que tornarà a obrir excepcionalment un accés inèdit per donar pas als corredors. Sa ruta inclourà sa volta per s’Illa Pinto i sa zona des varador des port de Maó. L’arribada estarà a l’Estació Marítima.

Mapa 10-5 millas Ciutat de Maó2

FITXA TÈCNICA 10/5 MILLES CIUTAT DE MAÓ

INSCRIPCIONS

A través de carreramao.com fins a les 15.00 hores del dimecres, 12 de setembre

Presencialment, fins el 14 de setembre a les 20.00 hores RECOLLIDA DORSALS I OBSEQUI CORREDORS

Divendres, 14 de setembre de 16.00 hores a 20.00 hores a l’Estació Marítima
Dissabte, 15 de setembre de 9.30 hores a 14.00 hores a a l’Estació Marítima

CURSA 10 MILLES

SORTIDA

Dissabte, 15 de setembre a les 17.00 h a la Fortalesa de La Mola.

ARRIBADA

Estació Marítima, Pla de Baixa Mar.

DISTÀNCIA

La distància del recorregut és de 9 milles terrestres (14,5 quilòmetres).

SORTIDA BUSOS

Dissabte, 15 de setembre a les 16.00 h. a l’Estació Marítima

CURSA 5 MILLES

SORTIDA

Dissabte, 15 de setembre a les 17.00 h a la Urb. Cala Llonga, Passeig dels Mariners

ARRIBADA

Estació Marítima, Pla de Baixa Mar.

DISTÀNCIA

La distància del recorregut és de 5 milles terrestres (8,045 quilòmetres).

SORTIDA BUSOS:

Dissabte, 15 de setembre a les 16.15 hores a l’Estació Marítima

TROFEUS

10 Milles: Tres primers classificats en categoria absoluta masculina i femenina. El guanyador i guanyadora absoluts de les 10 Milles rebran 10 kg de Formatge DO

Maó- Menorca cadascun.

5 Milles: 3 primers classificats en categoria absoluta masculina i femenina. El guanyador i guanyadora absoluts de les 5 Milles rebran 5 kg de Formatge DO Maó-Menorca cadascun.

Per categories, de 10 milles i 5 milles, s’entregaran trofeus al primer classificat en cadascuna de les categories.

LLIURAMENT DE TROFEUS I PREMIS
A les 18.45 hores a l’Estació Marítima del Port de Maó

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*