Sa Federació de Bàsquet de ses Illes Balears celebra s’Assemblea General Ordinària

Compartir

Sa Federació de Bàsquet de ses Illes Balears  celebra  s’Assemblea General Ordinària

Sa FBIB posa en marxa una nova competició Sub-23 i a sa creació de de sa Lliga Sènior Balear i Insular

ASAMBLEA FBIB

Sa Federació de Bàsquet de ses Illes Balears va celebrar aquest diumenge s’Assemblea General Ordinària. Es president de la FBIB, Juanjo Talens, va fer un repàs a ses principals línies d’acció d’aquesta darrera temporada i una previsió de sa feina que es vol continuar fent durant es següent any esportiu. 

Es clubs varen aprovar per unanimitat es pressuposts que superen es milió d’euros i suposa un augment des 5% respecte as d’aquesta temporada. En es dos darrers anys s’ha incrementat més d’un 20% sa capacitat pressupostària de sa FBIB. 

Assamblea FBIB

A sàrea esportiva, s’Assemblea va donar es vist i plau a sa posada en marxa d’una nova competició Sub-23 i a sa creació de de sa Lliga Sènior Balear i Insular. A més a més es va aprovar que ses competicions Júnior Interilles acabin amb sa celebració d’un Campionat de Balears. Un des canvis importants també amb vista a la temporada 18/19 és que a sa categoria infantil es disputaran 8 quarts de cinc minuts cada un. És un nou format que dóna continuïtat a sa filosofia i idea de joc i participació que es va cercar aquesta darrera temporada amb sa implantació des BAM. A més a més es va donar llum verda per unanimitat a que a ses categories infantil i cadet es pugui jugar amb quatre fietes as equips masculins.

Es clubs aprovaren un canvi a sa pilota de joc passant de Baden a Molten i també donaren llum verda as calendari esportiu proposat per sa FBIB i a ses tarifes de competició per unanimitat. L’any que ve, s’asseguradora segueix sent AON-MGC amb es mateixos preus i serveis. Un altre punt de s’ordre des dia va ser s’aprovació d’una modificació important des Estatuts que va rebre es vist i plau per unanimitat.  

Un des punts que es va tractar va ser sa constitució de sa Comissió Delegada que va reacaure després de sa votació des assembleistes en es clubs: Joventut Mariana, Bàsquet Manacor, Bàsquet Ciutadella, Sa Pobla BC, sa Cabaneta i Sa Real. 

Durant sa presentació de s’Informe del President, es màxim responsable de la FBIB, Juanjo Talens, va explicar s’aposta de sa Federació per donar un impuls “important i necessari” a ses competicions sèniors amb sa creació de la lliga Sub-23 i aposta per es 3×3. A més a més va donar a conèixer també sa feina que s’està fent a través de “Donabàsquet” per promoure un programa de bàsquet universitari femení Sub-23 com etapa posterior a sa competició júnior. És un programa que està en estudi i amb es qual, es continuarà treballant.

Es president, Juanjo Talens, va fer una valoració positiva de sa participació de ses diferents seleccions balears as campionats d’Espanya i va mostrar sa seva satisfacció per sa resposta de sa gent a sa concentració de sa Selecció Espanyola Femenina Absoluta durant aquests darrers dies a Palma. Sobre iniciatives que ja funcionen com es Programa de Detecció i Tecnificació de ses Illes (PDTIB), es president de sa FBIB explicà que sa Federació és conscient de que necessita una millora però va mostrar la seva aposta clara per sa continuïtat d’aquest programa. 

Sobre es col.lectiu arbitral, es president de la FBIB va mostrar sa seva satisfacció per sa feina feta per part des president del Comitè, Esteve Portell i tot es seu equip, a més d’explicar ses diferents campanyes i activitat de captació i formació que s’han desenvolupat durant aquesta darrera temporada. 

Talens va fer referència també a sa Fundació FEBIB1935 i algunes de ses accions que s’han impulsat com sa posada en marxa des Fons Documental o sa col.laboració directa amb sa federació d’esports adaptat, FESAIB.

Es president de sa FBIB va acabar sa seva intervenció exposant que s’objectiu de sa Junta Directiva és seguir fent passes per aconseguir una Federació “més forta i que pugui oferir més i millors productes que siguin més atractius”. Talens va afegir que s’aposta per una Federació que “apropi es bàsquet a sa societat i que ajudi as clubs a créixer en qualitat i quantitat”. També va anunciar una inversió en personal i infraestructures per poder fer possible totes aquestes accions.

Trofeos FBIB a Alcázar i Boscos
Juanjo Talens entregant es Trofeos a s’Alcázar i Boscos

Aprofitant es descans a s’Assemblea es va fer entrega d’una placa de reconeixement as Bàsquet Calvià per es seu ascens a Lliga EBA. A més a més es varen entregar es trofeus as tres primers classificats de les competicions Júnior Interilles

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *