tir lliure definitiu
Compartir

Tir Lliure

40 minuts a Bintaufa poden ser molt llargs   

Per Xus Rotger

tir lliure definitiuHi ha una frase futbolera que diu que 90 minuts al Bernabeu són molt llargs. Aquesta frase és del tot extrapolable a l’esport de la cistella, i més en concret al santuari del bàsquet menorquí, el Pavelló Menorca, Bintaufa.

I és que 40 minuts a Bintaufa poden resultar eterns pels equips rivals. És inqüestionable la qualitat que té la plantilla del Bàsquet Menorca, però quan juga com a local s’hi afegeix el “Factor Bintaufa”.

Al Grup C-A de la categoria EBA del bàsquet nacional, no hi ha cap Pavelló que compti amb l’afició que té el Bàsquet Menorca. Té molt de mèrit reunir cada 15 dies a més de 600 persones, fins a 900 al darrer partit. No oblidem que aquesta categoria és la 4a categoria del bàsquet espanyol.

Per cercar una categoria semblant en l’anomenat esport rei, la 4a categoria és la Tercera divisió. Quantes persones de mitja es reuneixen cada 15 dies als camps de la Tercera Divisió Balear? De ben segur que moltes menys que les 600 de mitja que reuneix el Bàsquet Menorca. A la nostra illa, tal vegada, l’únic esdeveniment esportiu que ho aconsegueix igualar és la final de la Copa Regional de Futbol.

Si a més, aquesta afició pitja desde les grades i es converteix en el jugador nombre 6 a la pista, fan de Bintaufa un dels Pavellons més calents del bàsquet espanyol, deixant de banda l’elit de lACB. 

Bintaufa és molt de Bintaufa, i ja són varius els equips que han patit aquest “petit infern”, és un valor afegit que, sense dubte, resultarà determinant en molts partits, i que farà que l’equip seguesqui en aquesta clara línia ascendent. És evident que setmana rere setmana s’afegeixen nous aficionats, que fan que la por que hi havia a tenir un Pavelló de tal magnitud en aquesta categoria resultes perjudicial per fer pinya i resultés del tot fred pels jugadors. No ha estat així, més aviat al contrari. 

Bintaufa ha demostrat ser especial, en el passat, amb el desaparegut Menorca Bàsquet, i ara amb el nou projecte que abandera el Bàsquet Menorca. La seva Junta Directiva no es va equivocar a l’hora de triar el Pavelló Menorca com a casa dels blaus, i el temps li està donant la raó.

Esperarem uns dies més per poder tornar a viure la màgia que es respira al Pavelló, per tornar a assistir al particular infern que se’ls hi fa als equips visitants, que per noltros és com un autèntic paradís esportiu. 

Perquè 40 minuts a Bintaufa es poden fer molt llargs pels rivals.

Risoabraçada amics lectors.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *