Poliesportiu Municipal de Mô
Compartir

Finalitza sa instal.lació de sa nona planta fotovoltaica situada a sa coberta des poliesportiu Municipal de Mô

Sa nova instal·lació suposarà un estalvi del 25% de s’energia que consumeix aquest equipament municipal, i es preveu que, una vegada amortitzada sa inversió, s’estalvi sigui d’uns 11.000 euros anual

Poliesportiu Municipal de Mô

Aquesta setmana, finalitzaran les obres d’instal·lació de la nova planta fotovoltaica de la coberta del Poliesportiu Municipal, que possibilitarà un estalvi energètic considerable, en un equipament que compta amb una gran afluència de gent.

Aquesta planta, juntament amb la que s’està instal·lant a la Residència Geriàtrica Assistida, és la primera instal·lació fotovoltaica que realitza el consistori en edificis municipals. 

El passat mes de març, el regidor de Recursos i Sostenibilitat, Rafa Muñoz, va assenyalar que ‘és molt important que l’Ajuntament de Maó faci aquest tipus de passes, i que esdevingui un exemple de cara a la ciutadania, ja que això demostra que les instal·lacions en renovables són rendibles, i que tot i el mal anomenat ‘impost al sol’, paga la pena efectuar-les’.

Muñoz també ha assegurat que “en la transició energètica cap a un model 100% renovable, imprescindible per lluitar contra el canvi climàtic, és necessari que tothom aporti el seu granet d’arena i, en aquest sentit, l’Ajuntament vol ser un protagonista més”. 

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Carlos Montes, ha explicat que “aquesta inversió s’emmarca en les actuacions fetes recentment al Poliesportiu, i és una passa més en la regeneració d’aquest equipament”.

Poliesportiu Municipal de Mô

192 plaques i 2 convertidors

Es tracta d’una instal·lació sobre la coberta de la piscina que s’acaba de reformar, i estarà composta de mòduls fotovoltaics de 260 Wp de 60 cel·les. En total, s’instal·laran 192 plaques i 2 convertidors. 

La inversió total ha estat de 63.423,36 euros, que es finançaran mitjançant una subvenció de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern Balear. Es preveu que la recuperació de la inversió es produeixi en un període de 3 anys i mig.

Estalvi d’un 25% de s’energia

 L’any passat, el Poliesportiu Municipal de Maó va tenir una despesa energètica de 281.354 kWh, amb un cost anual de 45.099 euros. Amb la nova instal·lació es preveu que l’autoconsum pugui ser de 69.237 kWh anuals, equivalent al consum d’unes vint famílies, fet que suposarà un estalvi del 25% de l’energia. Pel que fa a l’estalvi econòmic, un cop amortitzada la instal·lació, es preveu que sigui de gairebé 11.000 euros anuals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *