Sa piscina municipal de Ciutadella durà es nom de Tita Llorens

Compartir

Sa piscina municipal de Ciutadella durà es nom de Tita Llorens

Tita llorens

Es Ple de s’Ajuntament de Ciutadella aprovarà, en sa propera sessió ordinària d’aquest mes de setembre, sa proposta conjunta presentada per tots es grups polítics per donar es nom de Tita Llorens a sa piscina municipal.

Es grups municipals destaquen que, amb sa disciplina i sa perseverança més absolutes, Llorens s’ha posicionat com una de ses esportistes des seu municipi natal més premiades des últims temps, i que es reconeixement per part des consistori és ben merescut i està plenament justificat.

Margarita, Tita, Llorens Bagur (Ciutadella, 1968) és una de ses esportistes més reconegudes internacionalment en sa seva especialitat de nedar en aigües obertes. Es va introduir en sa natació amb 30 anys i s’any 2010 va aconseguir es primers premis en proves de piscina i de llarga distància. De seguida, però, es va introduir en es reptes anomenats ultradistàncies per a aigües obertes, sa més extraordinària de ses quals va aconseguir l’any 2015, amb sa travessia entre Eivissa i Mallorca en una prova de 84 quilòmetres en sa qual va romandre durant més 28 hores dins s’aigua. Aquesta excepcional fita va ser després reconeguda amb sa nominació de sa nedadora com a sa millor esportista de l’any 2015 en sa seva especialitat, per part de sa Word Open Women Swimming.

Després de guanyar alguns campionats i subcampionats nacionals des màsters d’hivern en 200, 400 i 800 metres en piscines, va proposar-se sa primera travessia en aigües obertes de distància important. Es setembre de 2011 va creuar s’estret de Gibraltar (22 quilòmetres en tres hores i 51 minuts) i va obtenir un segon lloc a sa classificació de sa prova. Entretant, havia fet sa circumval·lació a s’illa de Menorca en 19 etapes, sobre un total de 189 quilòmetres de litoral.

Per incrementar s’esforç i ses dificultats de ses aigües obertes, Tita Llorenç va decidir, l’any 2011, realitzar ses proves sense neoprè, tot integrant-se en es grup selecte des esportistes denominats «nedadors puristes». El 2012 va ser sa primera classificada en sa travessia Tabarca-Alacant, de 22 quilòmetres, fins que, en es mateix any, va ser campiona d’Espanya en es màster d’aigües obertes de Vilanova. I encara, el 2013, va aconseguir es subcampionat d’Espanya.

Després, vindrien els campionats d’Espanya d’aigües obertes de Banyoles, es ultraswim de Formentera i Menorca; sa Tuna Race de Balfego; la Swimming Marató de Kalamata (a Grècia); o ses travessies de Sanabria, Blue Challenge, Ultraebre, port de Barcelona, etcètera. En haver intentat sa travessia des canal de Menorca i de Mallorca en diverses ocasions, sempre prescindint des neoprè, finalment va coronar es repte. En es primer cas, des canal de Menorca, el va aconseguir el 2012, amb 39 quilòmetres en 12 hores i 23 minuts com a vuitena esportista de sa història a fer-ho. Més tard, el 2013 i el 2014, va afrontar sa travessia des canal de Mallorca, que uneix aquesta balear major amb s’illa d’Eivissa. S’èxit li vingué, però, el 2015, quan va cobrir sa distància de 84’3 quilòmetres en 28 hores i 13 minuts. En aquesta prova, haurà estat s’única esportista de sa història a aconseguir sa marca, encara no igualada per cap altra.

Finalment, aquest mateix estiu es va proposar dur a terme sa travessa que uneix Dènia amb Eivissa, amb una distància de 90 km, en aquest cas; i, després de 73 kilòmetres de recorregut i 37 hores, sa nedadora decidí abandonar-la pel forts corrents que es va trobar en es trajecte.

Font: Ajuntament de Ciutadella

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *