Celebrada s’Assemblea General Ordinària de sa FBIB

Asamblea FFIB
Compartir

Celebrada s’Assemblea General Ordinària de sa FBIB

Asamblea FFIB

Sa Federació Balear de Bàsquet ha celebrat avui sa seva Assemblea General Ordinària carregada d’acords i novetats en vista a sa pròxima temporada. Per un costat, s’han aprovat es pressuposts d’enguany que pugen quasi un 17%, una rebaixa des preu de ses assegurances d’entre un 25% i un 30% i s’ha presentat es software de gestió integral que es començarà a implantar de manera progressiva a partir de sa temporada 2017/2018. A més a més, s’ha donat es vist i plau a ses modificacions i noves competicions de sa pròxima temporada i s’ha aprovat també sa nova regulació d’atenció i conseqüències de sa morositat per es període 2017/2020.

Es president de sa Federació, Juanjo Talens, ha fet balanç d’aquests primers mesos de legislatura assegurant que “s’està fent feina de valent amb es clar objectiu d’aconseguir un bàsquet balear molt més fort”. El president, s’ha marcat s’objectiu de “seguir treballant per millorar tots es estaments amb competicions més atractives”. De fet, i en relació amb aquest darrer punt, s’Assemblea ha aprovat sa posada en marxa des Campionat 3×3 Illes de Bàsquet que consistirà en un circuit de 4 trofeus (Trofeu Menorca, Trofeu Pitiüses, Trofeu Mallorca i Trofeu Illes de Bàsquet). És una competició dirigida a tots es equips sèniors de ses Illes (masculins i femenins) dirigida a impulsar sa competició a aquesta categoria. Es president Juanjo Talens ha remarcat sa importància d’aquest format (3×3) que serà disciplina olímpica as pròxims Jocs Olímpics.

A més a més, s’Assemblea ha aprovat sa constitució de sa Copa FBIB a ses categories sènior, infantil i mini de cada una de ses Illes amb una fase prèvia i fase final entre tots es equips que s’apuntin.

Des des punt de vista econòmic, s’Assemblea ha aprovat ses noves assegurances esportives que suposen una rebaixa d’entre el 25 i el 30% respecte a ses de l’any passat. Es club han pogut elegir entre tres propostes i sa guanyadora ha estat la d’AON ( Mútua General de Catalunya). A continuació s’exposa una comparativa des preus respecte a ses tarifes de l’any passat.

Resultats econòmivs Asamblea FFIB

En relació a ses assegurances, s’Assemblea ha aprovat destinar un 5% de sa recaptació total de ses assegurances a sa Fundació FEBIB 1935.

Encara dins es capítol econòmic, s’ha donat llum verda a s’equiparació de ses tarifes arbitrals i d’inscripció d’equips i llicències per categoria i gènere.

Es pressupost aprovat ascendeix as milió d’euros es que suposa un increment des 17’18% respecte a nes de l’any passat. S’ha aprovat per unanimitat.

Un punt més que s’ha tractat en relació as capítol econòmic és sa nova regulació d’atenció i conseqüències de sa morositat per es període 2017/2020. 

Abans, però, s’han fet públics es deutes pendents de cada uns des clubs que no estan al corrent de pagament i just després s’ha explicat ses nomes reguladores des deute federatiu. Aquest document s’ha aprovat per unanimitat i recull diferents punts com que si iniciada sa temporada, un club acumulés un deute amb sa FBIB que superi es 2.000 euros o bé acumuli dos mesos d’impagament, se li notificarà aquest deute i es concedirà un termini de cinc dies hàbils per liquidar es deute o presentar ajornament amb garantia de solvència. Si no se saldés es deute en es termini previst, el club quedarà automàticament expulsat de sa competició i no se li prestaran serveis d’arbitratge ni de qualsevol altra índole de competició Federativa. 

Al llarg des matí, també s’ha explicat quin serà es nou sistema informàtic que permetrà anar fent passes cap a sa gestió digital de totes ses àrees com sa tramitació de llicències. Sa intenció es que a partir de sa pròxima temporada es vagi fent una implantació progressiva. 

D’altra banda, s’ha aprovat també per unanimitat sa proposta de nova imatge corporativa i d’escut oficial de la FBIB elaborat per Labarra Estudio (Estudi gràfic oficial de la FBIB).

Es president de sa FBIB, Juanjo Talens, ha explicat també sa posada en marxa d’un pla de millora des col·lectiu arbitral amb s’objectiu clar d’augmentar es nombre d’efectius. Després s’ha de fer feina en millorar sa qualitat però “primer hem d’aconseguir més àrbitres”.
En altre ordre de coses, es president de la Federació ha anunciat també sa creació des portal de transparència i sa realització d’una auditoria externa anual. 

Asamblea FFIB

Per sa seva banda, es director esportiu, Juanan Serra, ha presentat sa memòria d’activitats de sa pròxima temporada i ha repassat també tot es que s’ha fet des de s’àrea esportiva durant aquests mesos destacant sa posada en marxa de diferents activitats com es PDTIB, el Torneig Illes de Bàsquet o es Campus de Promoció. També ha mencionat es bon funcionament des 3×3 Trasmediterranea i que hi ha aspectes a millorar amb sa 3×3 FBIB League Cadet, Júnior i Sènior. 

Per acabar sa seva intervenció, Juanan Serra, ha xerrat d’una primera passa amb sa feina realitzada amb ses seleccions autonòmiques a sa qual, es donarà continuïtat sa pròxima temporada ja que es farà feina des de s’inici i amb una planificació que també s’ha exposat a s’Assemblea. 

Es president de sa FBIB, Juanjo Talens, ha tingut també un record per a ses persones des món del bàsquet que ens han deixat enguany com Joan Barceló, Jose Ortiz, Guillem Alomar i Paco Herrero. 

Ja per finalitzar, s’han entregat es trofeus de campions de ses seves competicions a Ciutat d’Inca (1ª Divisió Masculina), CB Consell (Júnior Masculí Interilles) i Bahía San Agustín (Júnior Femení Interilles).

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*