Sa 12a edició de sa Volta Menorca BTT a octubre

Volta a Menorca en BTT 2016
A punto. El 4 de octubre habrá una charla sobre nutrición deportiva como antesala de la Volta a Menorca en BTT.
Compartir

Sa 12a edició de sa Volta Menorca BTT a octubre

Arriba amb novetats i es mateix esperit reivindicatiu i de respecte per sa natura

Volta a Menorca en BTT 2016

Sa Volta Menorca BTT arriba enguany a sa seva 12a edició amb novetats i es mateix esperit reivindicatiu i de respecte per sa natura. S’esdeveniment que se celebra es dies 12, 13 i 14 d’octubre (coincidint, com és costum, amb es Pont del Pilar), ja te obert es període d’inscripcions a sa pàgina web oficial menorcabtt.com. Macià Coll, coordinador de sa Volta ha recordat que, amb sa intenció de no créixer indefinidament, sa quota de participants ja fa temps es va fixar en 500 ‘bikers’.

Sa presidenta Maite Salord ha reafirmat es compromís de sa institució insular i de sa Fundació Foment des Turisme de Menorca per una prova, no competitiva, que “permet gaudir a residents i visitants de sa Menorca més autèntica”. Salord ha subratllat sa feina altruista que hi ha al darrera d’un esdeveniment organitzat des des voluntariat de sa Penya Ciclista Ciutadella on allò important és passar-ho bé i fer bons companys.

Per sa seva banda, es primer tinent de batle i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Ciutadella, Josep Juaneda, ha destacat es fet que es tracti d’una prova esportiva que “conviu a sa perfecció amb es medi ambient. Es participants gaudeixen d’un entorn fantàstic i sempre des d’un esperit lúdic”. Juaneda ha insistit en sa difusió d’un model de formació i pràctica esportiva que lluny de la competitivitat han projectat sa Volta com un referent i una cita obligada per as amants de sa BTT.

Sa Volta Menorca BTT 2017 consta de tres etapes diürnes que sumen un total de 187,14 km i compten amb un desnivell de més de 3.000 metres. Ses etapes són: Alaior, Ferreries i Ciutadella (etapa reina, amb 70 km). A més se celebrarà una etapa per a fillets i filletes.

Pere Ferrer, membre de sa Junta Directiva i coordinador de ses etapes, ha explicat ses novetats d’enguany en es traçat, s’estrena d’un mallot commemoratiu, sa difusió del portal web oficial en tres idiomes (català, castellà i anglès) o sa divulgació des valors ambientals de ses zones de Xarxa Natura 2000 per ses quals passen ses etapes. Més informació a www.menorcabtt.com.

Val a dir que l’any passat un 60% des participants van venir de fora, i sa resta (el 40%) van ser residents a s’illa.

Ferrer ha subratllat que des des començament sa Volta s’ha caracteritzat per es respecte as Medi Ambient. “Per açò sempre es prenen totes les mesures necessàries per tot allà on es passa i es procura no deixar cap empremta en els camins”. Un des altres punts forts, és sa qualitat i quantitat ds avituallaments.

Sa Volta acaba amb una festa final que inclou música, sortejos i simbòlics trofeus.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*