Vidalba, 20 anys de camí en l’esport per a tots

Compartir

Cabecera Club VidalbaVidalba, 20 anys de camí en l’esport per a tots

Club Vidalba-20 anys

Diuen que el temps dóna importància a les coses que realment ho són. El pas dels anys ens permet valorar amb més objectivitat un fet enfora de l’eufòria momentània i transitòria. Humilment ho crec cert. 

El Club Vidalba, des del voluntariat, permet fer realitat el que diu la seva acta fundacional, on detalla com a objecte principal de l’entitat, el foment i la pràctica de l’esport adaptat i activitats de temps lliure.  

Hores de dedicació altruista, un granet d’arena per aconseguir un esglaó més en la igualtat d’oportunitats per a totes les persones. A la celebració del 20è aniversari que va tenir lloc dissabte 20 ho recordàvem: A finals de desembre de 1994, la Federació Nacional d’Esports per a Discapacitats Físics i el Consell Insular de Menorca van iniciar un curs per a formar, els ja monitors de natació, en la natació adaptada. Va ser la llavor. El 7 d’abril de 1994 va néixer la Delegació d’Esports per a Discapacitats i, el 15 de maig de 1997 vam constituir el Club Vidalba. De llavors ençà la societat ha avançat molt en serveis cap a col·lectius amb discapacitat, però encara costa massa normalitzar les diferents

capacitats de les persones. El culte a la perfecció, l’estètica, el lideratge, la competitivitat que marca la societat, res casa ni permet la inclusió dels nostres. Són dues realitats a diferents velocitats impossibles d’igualar. 

NO ens enganem, res està superat, sols s’ha obert un poc la finestra…Mentrestant, seguim pas a pas la nostra feina. Conscients que la capacitat de donació voluntària del temps i capacitats personals envers col·lectius desfavorits és avui, a la nostra societat, escassa. NO ens enganem, l’altruisme està en retrocés. 

Tot i així Vidalba és viu, i ho és en reconèixer l’esforç, la lluita per la normalitat, les ganes de superació…, dels nostres joves. I ho és, perquè hi ha uns monitors esportius, uns voluntaris i, unes famílies, que creuen que l’esport per a tots és un dret, i un deure, de tots, possibilitar-ho. 

La presencia, a la festa del 20è aniversari, de Miquel Company, Conseller d’Esports, i de Miguel Ángel Milla, cap d’esports i amic de l’entitat d’ençà dels seus inicis, així ens ho deixaren palès. 

Hi ha molt camí al davant i la nostra presencia és necessària.

Javier Mayor García

President del Club Vidalba

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *