tir lliure definitiu
Compartir

Tir Lliure. Primera Balear. Els menorquins fa anys que compleixen

Per Xus Rotger

tir lliure definitiuEns trobam, de ple, en la segona volta de la competició de la Primera Divisió Balear, en la que participen fins a 5 equips menorquins. Uns equips menorquins, que, per damunt del lloc de la classificació que ocupen, estan realitzant un digne paper. 

Mirem, per exemple, el Ferreries i el Jovent, que ocupen els dos darrers llocs. Si, és cert, són els dos darrers, però a ningú escapa que estan competint a molts dels partits, i l’exemple el tenim en la darrera jornada. 

Ciutadella i Es Castell es troben en una situació idèntica, 4 victòries ambdós equips. Potser inicialment s’esperava alguna cosa més de l’equip groc, però s’han perdut alguns partits lluitant fins al final, que podrien tenir a l’equip una mica més amunt, si la moneda hagués caigut de cara. I el Ciutadella, digníssim paper d’un equip que, fa no res, ni existia. Els de Manel Bonmatí han aconseguit posar, de nou, al bàsquet de Ciutadella allà a on es mereix.

S’Alcàzar és la gran revelació, ha habitat i habita, la part noble de la classificació, molt a prop de la primera posició durant unes jornades i ha sorprès a més d’un el seu gran paper. Tot i les darreres derrotes, continua essent el millor dels equips menorquins. 

Però cal que la Federació Balear i els clubs mallorquins facin una reflexió. Menorca a fet, i fa, un gran esforç a aquesta Primera Balear, 5 equips menorquins, de 8 integrants de la competició, ho diu tot. Des de Mallorca s’ha de fer feina per fer més atractiva aquesta competició, que antany reunia a nombrosos equips mallorquins i alguns eivissencs. Em venen a la memòria temporades de 14 equips, que feien una lliga atractiva per equips, jugadors i aficionats. 

Els qui sostenen aquesta competició no poden ser els equips menorquins, per simple diferència de població, és del tot desproporcionat que hi hagi només 3 equips mallorquins. Jo ja no deman, a curt termini, 10 equips mallorquins, però si almenys 5-6, per formar una lliga de 10-12 equips, que facin possible una competició atractiva als ulls de qui estimem aquest meravellós esport. 

Els menorquins fa anys que complim, ara toca als mallorquins posar-se les piles i donar una passa avant. Potser sigui la manera de què, amb el temps, a Eivissa torni a sortir algun equip, perquè actualment, ni estan, ni se’ls esperen. 

Mentrestant, una vegada més, ‘me quito el sombrero’ davant els 5 equips menorquins que ens representen a la Primera Divisió Balear.

Risoabraçada amics lectors

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *