programa ‘Menorca Borina’t’-PresentacioSa presentació des el programa Menorca Borina’t ha comptat amb s’assistència des regidors Rafel Quintana (Alaior), Josep Juaneda (Ciutadella) i Carlos Montes (Maó).
Compartir

Consell i ajuntaments de s’illa presenten es programa ‘Menorca Borina’t’

 Un complet programa amb motiu des Dia Mundial de s’Activitat Física que se celebra dia 6 d’abril

programa ‘Menorca Borina’t’-Presentacio
Sa presentació des el programa Menorca Borina’t ha comptat amb s’assistència des regidors Rafel Quintana (Alaior), Josep Juaneda (Ciutadella) i Carlos Montes (Maó).

Es programa per a sa salut ‘Menorca Borina’t’ promou un manifest com a crida social perquè s’activitat física diària formi part de s’estil de vida de tothom

Es conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, ha presentat un complet programa d’activitats, organitzat per es Consell Insular de Menorca i es ajuntaments de s’illa, amb motiu de sa celebració des Dia Mundial de s’Activitat Física (dia 6 d’abril).

Sa institució insular i es consistoris han col·laborat en sa promoció de s’esport, com a part fonamental per dur una vida saludable, amb sa presentació d’un total de 25 activitats que tindran lloc a tots es municipis de Menorca. Es conseller Company convida a tothom a sumar-se a una caminada popular, una de ses activitats principals engegada per es programa Menorca Borina’t, que tindrà lloc dia 2 d’abril a partir de les 10 hores a sa Plaça Esplanada de Maó. “L’activitat física ens dóna salut, per açò és molt important el treball conjunt entre administracions i diferents entitats”, ha dit. Per a sumar-se a sa caminada popular cal inscriure’s una hora abans de s’inici de s’activitat.

En aquest sentit, Miquel Company i es cap del Gabinet de Medicina Esportiva des Consell, Fernando Salom, han exposat ses claus des Manifest des programa de promoció de s’activitat física per a sa salut Menorca Borina’t (que impulsa es Consell Insular de Menorca) on s’expressa es compromís en sa incorporació d’aquest hàbit saludable a sa vida de tots es ciutadans i en tots es àmbits socials possibles.

Cal recordar que s’Organització Mundial de la Salut (OMS) va decidir durant sa 54a Assemblea Mundial de sa Salut de l’any 2002, que es dia 6 d’abril havia de convertir-se en esdeveniment permanent per promoure s’activitat física com a element essencial de salut i benestar.

Es sedentarisme és es segon factor de risc de mortalitat, as qual s’atribueixen 5,3 milions de morts anuals. “Practicar activitat física de manera regular és una eina efectiva per millorar la qualitat de vida i la salut”, ha afirmat es conseller. Company ha subratllat com des de sa institució insular i es ajuntaments de s’illa es fa una crida social per treballar conjuntament perquè s’activitat física formi part de s’estil de vida de tothom i no solament un dia, sinó durant tot l’any.

Per sa seva banda, es doctor Fernando Salom ha subratllat s’impuls que té el programa Menorca Borina’t i amb es qual es col·labora as fet que sa societat sigui conscient que practicar un estil de vida saludable és bo per a sa gent i per as seu entorn. “El més important és crear consciència”, ha destacat.

S’acte de presentació ha comptat amb s’assistència des regidors Rafel Quintana (Alaior), Josep Juaneda (Ciutadella) i Carlos Montes (Maó).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *