Ajedrez Escolars Menorca - 3a jornada
Compartir

Franceschi, Martínez, Moll i Salord, classificats per s’Autonòmic d’Escacs

Ajedrez -Campeonato individuales de Menorca-Es Mercadal

A sa categoria sub-10 sa jornada va ser un tant especial, ja que es seleccionaren es fillets que podran aspirar a jugar s’autonòmic, es quatre amb sa millor puntuació en acabar sa 8ena ronda: Adrià Franceschi, Josep Martínez, Jana Moll i Joan Salord (aquest en tenir as seu favor tots es desempats possibles). Ara és bo de dir, però eren es únics favorits (si be la sorpresa – pel que fa a sa quarta plaça, rondava per sa sala de joc), ja que duen – malgrat sa seva joventut, temps destacant en anteriors escolars, torneigs d’iniciació, blitz .
Açò no obstant entre alguns des no classificats hi va haver plors de decepció i m’agradaria fer-ne cinc cèntims: es escacs – com la vida, són evidentment competitius, a cops fins a arribar a l’obsessió, entenc que tots els que jugam a Menorca (escolars i majors) això ho sabem, advertim e perill i ens esforçam en què ‘ambient sigui amable, guanyant sens pressumpció i perdent amb elegància.
És prou important que es nous escolars açò ho aprenguin, a cops no és fàcil, veig es al·lots que comencen més preocupats en saber quants de punts tenen, en qui ha guanyat …, que en valorar es bones jugades, entendre es errades i – en general, gaudir de joc. Feina per as entrenadors.
A sa categoría sub 16 ja hem dit que hi haurà emoció fins as final, perquè només és classifiquen per a sa fase autonòmica 10 al·lots i as torneig n’hi ha dotze amb elo (fixeu-vos que ocupen els 12 primers llocs de la classificació) i d’altres que no en tenen, peró que juguen molt fort. De moment segueix es domini des germans Cisco i Maria Bagur Bosch, que pactaren taules, però ningú afluixa, si a algun aspirant li va malament una setmana prou que s’esforça en recuperar es terreny la setmana següent.
Les dades les torneigs podeu consultar-les a:
Sub.10: http://chess-results.com/tnr261969.aspx?lan=2 (comença a les 17h 30′ – també la fase final)
Sub 16: http://chess-results.com/tnr261968.aspx?lan=2 (comença devers les 18h 30′)
Divendres que ve, 17 de març, sa cinquena jornada es torna a jugar as Club d’Escacs Ferreries, c/ Mestre Obrador 18.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *