Caratula Pase despero
Compartir

Cabecera Pase desperoZidane, un entrenador amb poca escola

 Zidane s’ha convertit en el nou entrenador del Madrid amb tots els papers en regla. Ara que tenim el Primer aclarit, resulta que el que no té la titulació requerida és el que exerceix de Segon entrenador, donant instruccions als jugadors durant els partits i mà dreta de Zidane en els entrenaments. El tal Bettoni està inscrit com ajudant de material, una situació fraudulenta, trampa indigna del Madrid i impròpia del futbol modern.

A pesar d’aquesta taca l’elecció del francès hem sembla positiva i  millor que tornar a fitxar un tècnic “especial”, sense principis ètics, amb la filosofia del “tot val per guanyar”, canalla, insolent i dispost a fer servir la pressió psicològica, la provocació i les vileses pròpies de gentussa.

Estic segur que el nou tècnic blanc no posarà en pràctica bordes estratagemes com deixar la gespa alta, no regar el camp, fer declaracions ofensives o cercar el favor dels àrbitres amb queixes i victimismes. Tampoc inculcarà odi i antipatia al rival fins enemistar-los i arribar a l’agressió didal i verbal.

No crec que Zizú tingui als seus futbolistes embogits, la plantilla fracturada o els enfronti amb l’afició. Probablement tindrà bon gust pel futbol i aprofitarà la ingent qualitat d’una de les millors plantilles del Món, fent un futbol d’ atac i assumint  la iniciativa en el joc. Però els dubtes sobre la seva formació son prou fonamentades.

Un futbolista que va debutar com a professional amb 17 anys, que ha jugat a França, Itàlia i Espanya que ha guanyat amb la seva selecció l’ Eurocopa, el Mundial i ha estat reconegut amb la pilota d’Or, ha d’haver tingut un caramull d’experiències i per tant ha de “saber de futbol”.

En certa manera és lògic que finalitzada la seva carrera professional hi hagi futbolistes, que  només  pel fet d’haver competit al màxim nivell es considerin entesos, pous de ciència futbolística i pensin que no necessiten estudis ni “títols” que acreditin els seus coneixements.

De fet, se’ls reconeixen els mèrits d’haver jugat a l’elit i tenen l’opció d’obtenir la llicència UEFA PRO que habilita per dirigir qualsevol equip. Aquest és un curs  intensiu amb classes teòriques i pràctiques i que té una durada aproximada d’un mes. Un vestit fet a mida pels que com Zidane tenen un origen humil i va abandonar casa seva per jugar a futbol amb 14 anys.

Dubto molt que  el nou entrenador madridista i alguns dels il·lustres alumnes poc amants dels llibres i gens estudiosos del futbol, aprenguin els principis ofensius i defensius, com contrarestat la tàctica de l’adversari o explicar i comunicar missatges de forma entenedora .Per aquí poden aparèixer els problemes, quan hagi de trobar solucions en partits igualats.

Els pocs antecedents que tenim no son molt confortadors. A Segona B amb fitxatges milionaris i un pressupost superior al de clubs de Primera, acabà la temporada en una gens exitosa sisena posició.

De moment ha recuperat la il·lusió dels aficionats, l’alegria dels futbolistes i el bon futbol. Sap a on es i si fa tres partits sense guanyar….

                              Ferran Andreu. Entrenador.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *